Ενδελεχείς Έλεγχοι σε Συστατικά και Τελικά Προϊόντα

Η επένδυσή της ΝΟW σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, μηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, επιτρέπει στην εταιρία να διενεργεί περιεκτικούς ελέγχους σε συστατικά και τελικά προϊόντα. Και για του λόγου το αληθές, η NOW πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση περισσότερους από 16.000 ελέγχους και δοκιμές. Δοκιμάζει μεμονωμένα κάθε εισερχόμενη ουσία και πρώτη ύλη αλλά και συστατικά εν εξελίξει όπως και τελικά προϊόντα. Στόχος της είναι να πληρεί τα σύγχρονα κριτήρια Ορθής Βιομηχανικής Παρασκευής. Η NOW υποβάλλει σε έλεγχο συστατικά με βάση κάποια βασικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η ταυτότητα, η καθαρότητα, η δραστικότητα και η σύνθεση. Είναι πολλοί λίγοι οι παρασκευαστές φυσικών προϊόντων που προβαίνουν σε ενδοεταιρικό έλεγχο των τελικών προϊόντων τους λόγω του υπέρογκου κόστους και του κεφαλαίου που απαιτείται. Η προσήλωση και η επιμονή της όσον αφορά στον ενδελεχή έλεγχο είναι δύο στοιχεία που την διαχωρίζουν από τους υπόλοιπους παρασκευαστές στο χώρο των φυσικών προϊόντων.

Χάριν αυτών των επενδύσεων είναι σε θέση να παρέχει μοναδική ποιότητα προϊόντων για την οποία η NOW φημίζεται. Η οικειοποίηση των δικών της εργαστηρίων και της υλικοτεχνικής υποδομής σε συνδυασμό με το τεχνικό προσωπικό της, συμβάλλει στο να διενεργεί ταχύτερους ελέγχους και αναλύσεις, να είναι υπεύθυνοι και ευέλικτοι και να διαθέτει όλο και πιο φρέσκα προϊόντα σε χαμηλό κόστος λόγω του υψηλότερου ποσοστού ανάκαμψης των τελικών προϊόντων. Τα επί συμβάσει εργαστήρια στα οποία βασίζονται πολλοί άλλοι παρασκευαστές γίνονται ολοένα και πιο σπάνια και ο χρόνος που απαιτείται για αναλύσεις ολοένα και μεγαλύτερος, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των δαπανών που άλλοι παρασκευαστές μεταβιβάζουν σε εμπόρους λιανικής πώλησης και σε καταναλωτές. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της NOW είναι, αφενός να εγγυηθεί τη συνεχή της ανάπτυξη και, αφετέρου να διασφαλίσει την ποιότητα και την αξία που οι καταναλωτές έχουν μάθει να βρίσκουν τόσα χρόνια στα προϊόντα της NOW.

Ανάπτυξη Μεθόδων

Η ανάπτυξη επιστημονικών μεθόδων αποτελεί τον πυρήνα ολόκληρης της σύγχρονης επιστήμης. Αφορά τη διαδικασία εύρεσης νέων και εξελιγμένων μεθόδων ώστε να διενεργούνται επιστημονικές αναλύσεις. Ο συγκεκριμένος επιστημονικός κλάδος προϋποθέτει προχωρημένη αναλυτική σκέψη και μέγιστη κατανόηση των επιστημονικών αναλύσεων, των σύγχρονων τεχνικών, της υλικοτεχνικής υποδομής και των φυσικών της προϊόντων. Η ομάδα ανάπτυξης μεθόδων της NOW πρωταγωνιστεί στον τομέα ανάπτυξης μεθόδων για φυσικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής. Επιπλέον εστιάζει την προσοχή της σε τροποποιήσεις σε ήδη υπάρχουσες μεθόδους που εφαρμόζονται στα προϊόντα της προκειμένου η αποτελεσματικότητα των δοκιμών να είναι μεγαλύτερη και τα ποσοστά πλήρωσης ακόμα πιο αυξημένα. Στη συγκεκριμένη ομάδα αποδίδονται τα εύσημα για την ανάπτυξη μιας πρωτοπόρας αναλυτικής τεχνικής που προσδιορίζει τη γλυκοζαμίνη, με την ονομασία Προσδιορισμός Γλυκοζαμίνης σε Πρώτες Ύλες και Συμπληρώματα Διατροφής που περιέχουν Θειική Γλυκοζαμίνη και/ή Υδροχλωρική Γλυκοζαμίνη μέσω της μεθόδου Υγρής Χρωματογραφίας Υψηλής Απόδοσης (HILC) με παραγοντοποίηση FMOC-Su. Η εν λόγω μέθοδος εκδόθηκε ως Επίσημη Μέθοδος Δράσης της Ένωσης Αναλυτικών Χημικών (ΑΟΑC-Association of Analytical Communities).

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει λάβει διεθνή αποδοχή, ως τυποποιημένη μέθοδος, για τη δοκιμή προϊόντων γλυκοζαμίνης. Η ομάδα ανάπτυξης μεθόδων της NOW έχει αναπτύξει και μεθόδους για τη χονδροϊτίνη, S-αδενοσυλομεθειονίνη (SAMe), αργινίνη και stevia, όπως και μία μέθοδο για την ακριβή ανίχνευση ανεπιθύμητων νοθευμένων ουσιών, όπως φάρμακα, ναρκωτικές και τοξικές ουσίες, καθώς και στεροειδή. Παράλληλα, η ομάδα ανάπτυξης μεθόδων επικεντρώνεται σε ενδεχόμενες τροποποιήσεις σε ήδη υπάρχουσες μεθόδους που εφαρμόζονται στα προϊόντα της ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των δοκιμών και να αυξηθούν τα ποσοστά πλήρωσης.

Οι Δυνατότητες Παραγωγής της NOW και οι Στατιστικές

Διαθέτοντας μια εκτεταμένη σειρά προϊόντων στη βιομηχανία, οι δυνατότητες παρασκευής και παραγωγής της NOW είναι ασυναγώνιστες.

Στατιστικές

  • Το 2012 η NOW συσκεύασε 38 εκατομμύρια προϊόντα αξιοποιώντας 20 διαφορετικές γραμμές παραγωγής.
  • Το 2012 παρήγαγε πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια κάψουλες και πάνω από 400 εκατομμύρια δισκία.
  • Το 2013 αύξησε κατά 70% το ποσοστό συσκευασίας σε κάψουλες κατά 70% συγκριτικά με το 2012 και επίσης βελτίωσε κατά 25% την παραγωγή σε δισκία.

Δυνατότητες

  • 20 διαφορετικές γραμμές παραγωγής λειτουργούν 6 ημέρες την εβδομάδα καλύπτοντας 3 βάρδιες.
  • Προϊόντα σε μορφή κάψουλας, δισκίου, υγρού, σκόνης, στερεού, λοσιόν, κρέμες και γραμμές παραγωγής τροφίμων.
  • Ολόκληρη η γραμμή παραγωγής του τσαγιού REAL της NOW πραγματοποιείται στην παραγωγική της  μονάδα στα Bloomingdale’s.
  • To 2013 σηματοδότησε την έναρξη της παραγωγής μαλακών καψουλών στο δυτικό κέντρο λειτουργίαςτης  στο Sparks, Νεβάδα.

Η NOW διευθύνει την εξελιγμένη γραμμή συσκευασίας προϊόντων σε υγρή μορφή που της επιτρέπει να πραγματοποιεί ακριβείς πληρώσεις φιαλών σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως αποστάγματα βοτάνων, αιθέρια έλαια, σαμπουάν και μαλακτικά, προϊόντα στοματικής υγιεινής, έλαια σώματος κα. Με πάνω από 1.400 είδη προϊόντων, 4 διαφορετικές κατηγορίες και 3 νέα προϊόντα κατά μέσο όρο ανά μήνα, το ανθρώπινο δυναμικό της NOW είναι περήφανο για την ποιότητα των προϊόντων της. Από το στάδιο της αγοράς πρώτων υλών μέχρι το στάδιο της αποστολής των τελικών προϊόντων, και όποιο άλλο μεσολαβεί, το προσωπικό της NOW είναι παθιασμένο με την ποιότητα των προϊόντων της.