Ποιοτικές Πρώτες Ύλες

Η έλλειψη ποιοτικών πρώτων υλών καθιστούν τη διαδικασία ελέγχου και τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας μη προσοδοφόρα επένδυση. Διαθέτοντας περισσότερα από 1.400 προϊόντα, η επιτυχία της NOW βασίστηκε εν μέρει στην ικανότητά της να διαθέτει, αλλά και να εξασφαλίζει ποιοτικές πρώτες ύλες. Οι σταθερές, μακροχρόνιες σχέσεις που έχει αναπτύξει με τους πιο σημαντικούς προμηθευτές, της παρέχουν τεράστια αγοραστική ισχύΕπιπλέον, το προνόμιο που αυτή απολαμβάνει, ως προς τις μειωμένες τιμές χονδρικής, μεταφέρεται στους πελάτες της που απολαμβάνουν καθημερινά τις οικονομικές της τιμές.

Η NOW χρησιμοποιεί πολλά επώνυμα συστατικά για την παραγωγή των προϊόντων της για τα οποία παρέχει σαφείς διευκρινίσεις στις αναγραφόμενες ετικέτες. Τα εν λόγω υλικά έχουν υποβληθεί σε μια σειρά από ενδελεχείς κλινικούς ελέγχους και δοκιμές με αποτέλεσμα το επίπεδο αξιολόγησής τους να είναι ανώτερο σε σχέση με άλλα τυποποιημένα υλικά. Ο δικαιούχος του εκάστοτε εμπορικού σήματος δοκιμάζει τυχαία τα τελικά προϊόντα που περιέχουν επώνυμα συστατικά προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν παρασκευαστεί και επισημανθεί σύμφωνα με τις αρμόζουσες διαδικασίες αλλά και ότι πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που τα καθιστούν κατάλληλα προς ευρεία κατανάλωση.

Εγγύηση Φρεσκάδας

Η εταιρία NOW καταβάλλει τα μέγιστα ώστε να διασφαλίζει τη φρεσκάδα των προϊόντων της. Τα φυσικά προϊόντα είναι επιρρεπή σε αλλοιώσεις που προκύπτουν από το οξυγόνο, το φως, τη θερμότητα και την υγρασία. Συνεπώς, εφαρμόζει μια σειρά από σύγχρονες μεθόδους ώστε να διατηρεί αυτή τη φρεσκάδα.

Απορροφητές Οξυγόνου AGELESS®

Στο στάδιο της παραγωγής, σε πολλά προϊόντα της NOW τοποθετούνται φακελάκια με απορροφητές οξυγόνου AGELESS. Τα συγκεκριμένα φακελάκια απορροφάνε το οξυγόνο και συμβάλλουν στον έλεγχο της υγρασίας κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Η NOW ήταν από τις πρώτες εταιρίες παραγωγής που αντιλήφθηκε πόσο σημαντικό είναι τα φυσικά προϊόντα να προφυλάσσονται από τη ζημιογόνα οξειδωτική δράση που συντελείται λόγω της έκθεσης στο οξυγόνο.

Έκπλυση με Αέριο

Μία άλλη μέθοδο που χρησιμοποιεί για να ελέγχει την έκθεση οξυγόνου είναι η έκπλυση με αέριο (ουσιαστικά πρόκειται για μια μείξη διοξειδίου του άνθρακα και αζωτούχου αερίου). Πριν να σφραγιστεί η συσκευασία, το αέριο διοχετεύεται αμέσως στο φακελάκι για να εξουδετερώσει το οξυγόνο. Η μέθοδος της έκπλυσης με αέριο αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα ως προς τη συντήρηση των θρεπτικών συστατικών και ιδιοτήτων που έχουν πολλά προϊόντα. Ο συγκεκριμένος τρόπος διατήρησης της φρεσκάδας χρησιμοποιείται συνήθως σε φαγώσιμα που είναι ευαίσθητα στην οξείδωση όπως, οι ξηροί καρποί.

Ξηραντικές Ουσίες

Οι ξηραντικές ουσίες χρησιμοποιούνται για να απορροφούν την υγρασία κατά το στάδιο της συσκευασίας και να ελέγχουν το ποσοστό υγρασίας μέχρι τη στιγμή που και ο τελευταίος καταναλωτής ανοίξει τη συσκευασία. Οι ξηραντικές ουσίες περιέχονται σε πολλά προϊόντα της εταιρίας NOW. Όταν πρόκειται για τρόφιμα ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υγρασία, χρησιμοποιεί μία πιο ισχυρή ξηραντική ουσία που ονομάζεται μοριακός ηθμός, κυρίως, σε περιπτώσεις που προβιοτικά προϊόντα με ζωντανούς οργανισμούς απαιτούν ένα περιβάλλον χωρίς υγρασία προκειμένου να επιβιώσουν.

Συσκευασία με Βάση το Προϊόν

Η συσκευασία αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στο φως, τη θερμότητα, την υγρασία και τον αέρα. Δίχως ποιοτική συσκευασία, κατάλληλη για μεμονομένα προϊόντα, οποιαδήποτε άλλη απόπειρα διατήρησης της φρεσκάδας καταλήγει σε πλήρη αποτυχία. Ας παραθέσουμε ένα παράδειγμα, η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών PETE είναι αποτελεσματική για τα περισσότερα προϊόντα μας, ωστόσο κάποια προβιοτικά συμπληρώματα διατηρούν τη φρεσκάδα και την αποτελεσματικότητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν συσκευάζονται σε σκούρα γυάλινα μπουκάλια. Η NOW αξιοποιεί τον τεράστιο όγκο τεχνολογικών δεδομένων που διαθέτει προκειμένου να μας βοηθήσει να επιλέξουμε την καλύτερη δυνατή συσκευασία για το εκάστοτε προϊόν που παράγουμε.

Αποθηκευτικοί Χώροι Φιλικοί προς τις Κλιματολογικές Συνθήκες

Η κατανόηση των μοναδικών συνθηκών αποθήκευσης που απαιτούνται για τη διατήρηση της φρεσκάδας των συστατικών των φυσικών προϊόντων και των τελικών αγαθών αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική πτυχή του παράγοντα φρεσκάδα. Η ΝΟW έχει ερευνήσει τις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες που απαιτούνται για κάθε υλικό που αγοράζει, αλλά και για κάθε προϊόν που παράγει, έτσι ώστε να αποθηκεύει τα προϊόντα της με τον κατάλληλο τρόπο προκειμένου να εξασφαλίζει τη φρεσκάδα και την αποτελεσματικότητά τους μέχρι την τελική ημερομηνία κατανάλωσης που αναγράφεται στην ετικέτα του κάθε προϊόντος.

Διατροφικές Πληροφορίες Προϊόντων    

Οι έλεγχοι ποιότητας που πραγματοποιεί δεν αφορούν μόνο την ποιότητα των προϊόντωνΑφορούν και τις ποιοτικές υπηρεσίες και την υποστήριξη που παρέχει σε όλους τους πωλητές και χρήστες των προϊόντων της NOW. Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της NOW και η Ομάδα Διατροφολόγων παρέχουν βασικές υπηρεσίες, όπως να απαντούν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τα προϊόντα και τα συστατικά τους και να προσφέρουν διατροφικές συμβουλές από πιστοποιημένους διατροφολόγουςΗ NOW έχει στο ανθρώπινο δυναμικό της 6 πιστοποιημένους διατροφολόγους, ο μοναδικός στόχος των οποίων είναι να λύνουν κάθε απορία τεχνικής φύσης που, ενδεχομένως, να έχουν οι έμποροι λιανικής πώλησης, οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες στον τομέα της υγιειονομικής περίθαλψης. Οι εξειδικευμένες γνώσεις τους περιλαμβάνουν την ποιότητα του προϊόντος, τα συστατικά, τους κατάλληλους τρόπους χρήσης και τις προειδοποιήσεις/αλληλεπιδράσεις. Αν θέλετε να λυθούν όλες σας οι απορίες, δεν έχετε παρά να στείλετε email στο productinfo@nowfoods.com